Weg met dat jojo -effect

Gezond afvallen met AVI-SLANK Eiwit Maaltijdvervangers

Hoe je het jojo-effect kunt voorkomen is iets wat veel besproken wordt onder mensen die graag kilo’s kwijt willen raken. En terecht, want het is een valkuil waar veel mensen mee te maken krijgen als ze hun streefgewicht hebben bereikt.

We willen we je graag wat meer informatie geven over wat het jojo-effect precies is, en hoe je het jojo-effect kunt voorkomen.

Afbeelding met binnen Automatisch gegenereerde beschrijving

JOJO-EFFECT, WAT IS DAT?

Het jojo-effect is niets anders dan terugvallen in je oude voedingspatroon. Dit zal ervoor zorgen dat je weer aankomt. Vaak gebeurt dit wanneer je een crashdieet hebt gevolgd. Dat crashdieet begint vaak met het eten van extreem weinig calorieën. Vervolgens merk je al snel resultaat: je valt af! Wat veel mensen niet weten is dat dit vooral water en -in een later stadium- spiermassa zijn waardoor je afvalt. Maar géén lichaamsvet!

Na een dag of twee begint je lichaam te reageren: Je lijf denkt dat er een voedselcrisis gaande is, en zet het lichaam in de spaarstand. Je stofwisseling wordt trager waardoor ook de vetverbranding in een lagere versnelling wordt gezet. De uitgespaarde energie wordt, wanneer mogelijk, direct weer opgeslagen als lichaamsvet voor het geval de crisis een langere tijd gaat duren. Aan de andere kant verlies je nog steeds vocht en spiermassa.

Vervolgens begin je je moe en futloos te voelen. Je gezondheid laat inmiddels te wensen over. Na afloop van je crashdieet ga je op de weegschaal staan en zie je dat je flink wat kilo’s bent afgevallen. Een fantastisch resultaat, zul je denken. Niets is minder waar…Na het crashdieet val je weer terug in je oude voedingspatronen. De kilo’s zullen er in snel tempo weer bij komen. En zelfs meer dan dat. De vetten die je tijdens je crashdieet hebt genomen hebben zich opgeslagen in je lichaam. Deze komen tot uiting wanneer je weer teruggevallen bent in je oude voedingspatroon.

Conclusie: Een crashdieet wordt gevolgd door een jojo-effect. Sterker nog: Er komen uiteindelijk zelfs extra kilo’s bij.
Met AVI-SLANK val je op een gezonde manier snel af, omdat het alle nodige voedingstoffen, calorieën, vitaminen en mineralen bevat.

BALANS

Het jojo-effect voorkom je door je levensstijl in balans te brengen. Alles wat je eet en/of drinkt, moet ook verbruikt worden. Het is belangrijk om hierin een balans te vinden. Na het behalen van je streefgewicht heb je een slanker lichaam. Dit lichaam heeft dan ook minder calorieën nodig. Let hier dan ook op bij het zoeken naar de juiste balans. Om het jezelf gemakkelijker te maken kun je het beste werken aan je routine. Houd daarbij je gewicht goed in de gaten, maar draai hier niet in door.

Afbeelding met bord Automatisch gegenereerde beschrijving

HOE KAN IK HET JOJO-EFFECT VOORKOMEN?

Het jojo-effect is de grootste valkuil voor veel mensen die af willen vallen. Het is maar al te vaak de reden dat er gestopt wordt met alle pogingen, want ‘het lukt mij toch nooit’. Laat niet de moed zakken. Als je je levensstijl aanpast met onder andere AVI-SLANK zul je geen last meer hebben van het jojo-effect. Hierbij enkele tips die je daarbij gaan helpen:

  • Ga niet alleen minder eten maar vooral gezonder eten. Om af te vallen moet je gewoon minder eten” Een veelgehoorde kreet, maar dit vraagt toch om een beetje uitleg. De kreet is namelijk voor een groot deel onzin. Natuurlijk eet jij op dit moment te veel, anders had je geen last van overtollige kilo’s. Minder eten is dus het deel wat beslist waar is. Maar dat is niet het enige. Veel belangrijker is om gewoon gezond te eten. Klik hier om naar onze voedingstips te gaan.
  • Ga meer bewegen, ook na het behalen van je streefgewicht! Ten eerste is het belangrijk om te weten dat bij het afvallen het gezonde eten het allerbelangrijkste is. Gezond eten is ongeveer 70% van het hele werk. Dan blijft er 30% over voor meer bewegen en sporten. Als je het maximale uit je gezonde voedingspatroon wilt halen, dan is het een verstandig besluit om meer te bewegen.
  • Bouw spiermassa op. We hebben het al eerder gehad over sporten en bewegen, waarbij we vastgesteld hebben dat krachttraining niet dé manier is om direct lichaamsvet te verbranden. Maar krachttraining bouwt wél spiermassa op, en dat heeft een heel groot voordeel! Om spiermassa in stand te houden, is er relatief veel energie nodig. Hoe meer spiermassa je opbouwt, hoe hoger je basale behoefte aan calorieën, hoe meer je verbrand. Zelfs als de spieren in ruststand zijn! Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het afvallen.

Afbeelding met pijl Automatisch gegenereerde beschrijving

DAT SMAAKT NAAR MEER!

Wil je AVI-SLANK graag proberen, dat kan!
Ons proefpakket is de beste manier om te beginnen.